cégvezetés

Induló vállalkozásnál elkerülhetetlen, hogy a cégedet érintő ügyeket Te magad tartsd kézben, hiszen napi szinten számtalan döntést kell hoznod. Például Te döntesz arról, hogy saját vagy bérelt eszközeid legyenek, kockás füzetbe vezetsz fel mindent, vagy automatizálod, digitalizálod a folyamatokat, és Te választod ki kollégáidat, beszállítóidat is. Hacsak nem vagy polihisztor és időmilliomos, idővel érdemes felülvizsgálni, hogy milyen tevékenységeket tartasz meg magadnak, és melyek azok, amiket idővel delegálni tudsz, hogy arra koncentrálj, amihez a legjobban értesz.

videók

bankolj digitálisan!

Nézd meg videónkat, amiben a Cápák között tavalyi K&H különdíj nyertese Horvát Zsolt, KicsiZsó egy percben mutatja be, hogy Neki mit jelent a digitális bankolás!

vállalkozás indítását tervezed, fejlesztenéd meglévő vállalkozásodat?

A K&H: üzletet ide! vállalkozás ösztönző programunk keretében Buzás Zsófi egyedi táska designert arra kértük, mesélje el, hogyan indította el a Sophie by Chance márkát.

vállalkozás indítását tervezed, fejlesztenéd meglévő vállalkozásodat?

A K&H: üzletet ide! vállalkozás ösztönző programunk keretében Buzás Zsófi designert arra kértük, mesélje el, hogyan indította el a Sophie by Chance márkát, milyen kihívásokkal kellett szembe néznie a vállalkozás elindításától kezdve az első egyedi tervezésű táska eladásáig!

üzleti tippek, cikkek

A hatékonyságnövelés az adminisztráció automatizálásával kezdődik

Miről ismered meg a vállalkozót? Folyton időhiánnyal küzd. Ismerős?

A vállalkozók élete a cég körül forog, az elvégzendő feladatokkal kelnek, az újító tervekkel fekszenek és folyton ott lebeg a kérdés a fejük felett: hogyan lehetne még jobb, még profibb, még gördülékenyebb a vállalkozás működése?

A kulcs egyértelműen hatékonyságnövelés, azaz a felesleges munkafolyamatok kiiktatása, automatizálása lehet. Lehet ez a számlázás, az adminisztráció, a termelés, az üzletkötési folyamat vagy akár a szerződéskötés is.

kiderült, milyen biztosításokat kötnek a kkv-k

Közel minden cégnek van biztosítása, leggyakrabban kötelező-, casco- és általános felelősségbiztosítást kötnek – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb eredményeiből. A mezőgazdasági cégek a legaktívabbak, 94 százalékuk rendelkezik valamilyen biztosítással. Választáskor az ár-érték arány a legfontosabb szempont, de a személyes ügyfélszolgálat is lényeges.

online beszerzési 1x1

Az internetes értékesítés és vásárlás ma már nem lutri, hanem kiforrott és megbízható megoldás akár az üzleti életben is, ezért érdemes megbarátkoznod a gondolattal, hogy erre építsd beszerzéseidet és eladásaidat is.

havidíjas szolgáltatások - de miért?

Az, hogy feltétlenül szükséges-e minden informatikai, technikai eszközt, szoftvert megvásárolnunk vállalkozásunkhoz, alapvetően finanszírozási kérdés, főleg egy kezdő cég esetén. Egyre több szolgáltatás, eszköz, szoftver kapcsán lehet a megoldás az előfizethető havidíjas szolgáltatás, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy nincs szükség beruházásra, egy előre meghatározott havi fix szolgáltatási díjat fizet a vállalat.

távmunka, otthoni munka: a kényelem ára

A távmunka, otthoni munka, “home office” egyre inkább elfogadott munkavégzési móddá válik. Pár éve még szinte jutalomként tekintettek a munkavállalók erre a munkavégzési formára, amit csak az érhetett el, aki már sok évet bizonyított munkájával. Ma már egyre több munkaadó látja a távmunka előnyeit: a jóval alacsonyabb rezsit, a csökkenő irodai amortizációt, és az eleve kisebb iroda-igényt. A távmunka gyors terjedését segíti a manapság általánossá vált munkaerőhiány is, mert a cégek igyekeznek alkalmazkodni a fiatal generációk értékrendjéhez, és azzal bizony nem igazán fér össze a röghöz kötöttség és a fix munkaidő.

a kkv-k felét érte már kibertámadás

A mikro-, kis- és középvállalkozások felét érte már támadás az interneten. Leginkább adathalász levelekkel bombázták őket, de nagyjából minden nyolcadik cégnek törték már fel weboldalát, közösségimédia felületét vagy próbálkoztak meg ezzel.

számlázás és könyvelés papírok nélkül? mutatjuk hogyan!

Azt biztosan észrevetted már, hogy az utóbbi években már nem neked kell kitöltened az adóbevallásodat, megcsinálja helyetted az adóhatóság. Ez azért vált lehetségessé, mert a munkáltatók elektronikus úton, jól meghatározott adatstruktúrában jelentik le a neked kifizetett bért és egyéb juttatásokat a NAV-nak.

kérdezd a K&H szakértő csapatát!

Kérdésed van vállalkozási ötleted vagy vállalkozásod működtetése kapcsán? Mi segítünk: válaszd ki a kérdésed témájához elérhető szakértőnket és írd meg kérdésedet! A választ e-mailben küldjük meg.

tovább az összes szakértőhöz

Réti Virág

co-funder & CEO, Cabsolutely

vállalkozás tervezés, cégalapítás, marketing és eladás, cégvezetés, pénzügyek

kérdezd a K&H szakértő csapatának tagját!

Virág mérnökből lett startup vállalkozó, 5 éve dolgozik amerikai vállalkozásán. Ez idő alatt a technológiai vállalkozás életciklusának különböző fázisain keresztül tapasztalatot szerzett ötlet-validálásból, pénzügyi tervezésből, kockázati tőke bevonásból, B2B és B2C értékesítésből, folyamat- és csapatmenedzsmentből. Ötlet-fázisú projekteddel vagy növekedésre felkészülő technológiai vállalkozásoddal kapcsolatos kérdésekkel keresd Virágot!

Tüske Tamás

co-founder & CEO, ViddL

vállalkozás tervezés, cégalapítás

kérdezd a K&H szakértő csapatának tagját!

Több éves nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, mesterdiplomáját nemzetközi tanulmányokból és projekt managementből szerzete, jelenleg a ViddL startup üzletfejlesztésért felelős vezetője, Start it Up kezdeményezés alapítója és a Startup Pannonia projekt managere. Az elmúlt években több tucat vállalkozásnak nyújtott támogatást a koncepció tervezéstől a célalapításig. Most te is kérdezhetsz tőle, ha startup alapítással vagy befektetéssel kapcsolatos kérdesed van.

Szugyiczki András

kockázati-tőke szakértő

vállalkozás tervezés, cégalapítás, marketing és eladás, cégvezetés, pénzügyek

kérdezd a K&H szakértő csapatának tagját!

András a magyar startupok és kockázati-tőke világának szempontrendszerét áthatóan ismerve, gazdasági-pénzügyi és üzletfejlesztési szakemberként éles szemmel, támogató őszinteséggel nyújt hatékony segítséget a hozzá fordulók számára. Sokéves cégvezetői és mentori tapasztalatával sokszínűen, sokféle látásmód szinergiájában támogatja a pályázókat.

Az elmúlt 15 évben hazai és nemzetközi területen szerzett vállalatvezetési és működtetési valamint tranzakciós tapasztalatokat. Nevéhez fűződik több sikeresen működő innovatív startup vállalat alapítása. 2013-tól az egyenként 4,4 mrd Ft tőkével rendelkező Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., majd a Perion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. projektigazgatója, az elmúlt években többszáz startupot vizsgált át, bírálta el pályázataikat és részt vett az egyes tőkekihelyezések döntéseiben.