cégalapítás

Ha már eldöntötted, hogy elindítod a vállalkozásodat, akkor végig kell gondolnod, hogy melyik cégforma számodra legmegfelelőbb. Számításba kell venned, hogy, milyen mértékű felelősséget vállalsz a céged működése kapcsán, mekkora kezdeti tőkére van szükséged, valamint adózási formát is választanod kell, mely bizonyos cégformáknál előre definiált. Ha ezekkel a döntésekkel megvagy, akkor nincs más, mint az alapításhoz szükséges iratokat beszerezni és elindítani a cégbejegyzést.

üzleti tippek, cikkek

A hatékonyságnövelés az adminisztráció automatizálásával kezdődik

Miről ismered meg a vállalkozót? Folyton időhiánnyal küzd. Ismerős?

A vállalkozók élete a cég körül forog, az elvégzendő feladatokkal kelnek, az újító tervekkel fekszenek és folyton ott lebeg a kérdés a fejük felett: hogyan lehetne még jobb, még profibb, még gördülékenyebb a vállalkozás működése?

A kulcs egyértelműen hatékonyságnövelés, azaz a felesleges munkafolyamatok kiiktatása, automatizálása lehet. Lehet ez a számlázás, az adminisztráció, a termelés, az üzletkötési folyamat vagy akár a szerződéskötés is.

kiderült, milyen biztosításokat kötnek a kkv-k

Közel minden cégnek van biztosítása, leggyakrabban kötelező-, casco- és általános felelősségbiztosítást kötnek – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb eredményeiből. A mezőgazdasági cégek a legaktívabbak, 94 százalékuk rendelkezik valamilyen biztosítással. Választáskor az ár-érték arány a legfontosabb szempont, de a személyes ügyfélszolgálat is lényeges.

online beszerzési 1x1

Az internetes értékesítés és vásárlás ma már nem lutri, hanem kiforrott és megbízható megoldás akár az üzleti életben is, ezért érdemes megbarátkoznod a gondolattal, hogy erre építsd beszerzéseidet és eladásaidat is.

beruházási boom a kkv-knál

A K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredménye szerint látványosan megugrott a hazai vállalkozások beruházási hajlandósága, jelenleg a cégek több mint fele, 57%-a tervez valamilyen fejlesztést. A célokat tekintve a gépek, berendezések korszerűsítése áll az élen, amelyet az informatikai fejlesztések követnek, de az autókereskedők is örülhetnek, mivel rég nem látott mértékben készülnek a vállalkozások a céges autók cseréjére.

havidíjas szolgáltatások - de miért?

Az, hogy feltétlenül szükséges-e minden informatikai, technikai eszközt, szoftvert megvásárolnunk vállalkozásunkhoz, alapvetően finanszírozási kérdés, főleg egy kezdő cég esetén. Egyre több szolgáltatás, eszköz, szoftver kapcsán lehet a megoldás az előfizethető havidíjas szolgáltatás, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy nincs szükség beruházásra, egy előre meghatározott havi fix szolgáltatási díjat fizet a vállalat.

távmunka, otthoni munka: a kényelem ára

A távmunka, otthoni munka, “home office” egyre inkább elfogadott munkavégzési móddá válik. Pár éve még szinte jutalomként tekintettek a munkavállalók erre a munkavégzési formára, amit csak az érhetett el, aki már sok évet bizonyított munkájával. Ma már egyre több munkaadó látja a távmunka előnyeit: a jóval alacsonyabb rezsit, a csökkenő irodai amortizációt, és az eleve kisebb iroda-igényt. A távmunka gyors terjedését segíti a manapság általánossá vált munkaerőhiány is, mert a cégek igyekeznek alkalmazkodni a fiatal generációk értékrendjéhez, és azzal bizony nem igazán fér össze a röghöz kötöttség és a fix munkaidő.

mit hoz a jövő?

A címben feltett kérdésre sokan széttárják a kezüket, mondván, mit lehet azt tudni. Nos, ez helytelen hozzáállás; a jövő sok szempontból kiismerhető, és itt zajlik a szemünk előtt, csak a megfelelő következtetéseket kell levonni ahhoz, hogy megtudjuk, mi a következő lépés.

a kkv-k felét érte már kibertámadás

A mikro-, kis- és középvállalkozások felét érte már támadás az interneten. Leginkább adathalász levelekkel bombázták őket, de nagyjából minden nyolcadik cégnek törték már fel weboldalát, közösségimédia felületét vagy próbálkoztak meg ezzel.

számlázás és könyvelés papírok nélkül? mutatjuk hogyan!

Azt biztosan észrevetted már, hogy az utóbbi években már nem neked kell kitöltened az adóbevallásodat, megcsinálja helyetted az adóhatóság. Ez azért vált lehetségessé, mert a munkáltatók elektronikus úton, jól meghatározott adatstruktúrában jelentik le a neked kifizetett bért és egyéb juttatásokat a NAV-nak.