vállalkozásindítás

ötletből vállalkozás, hogyan?

Ezeregy okod lehet arra, hogy miért gondolkodsz vállalkozásindításban. De hogyan lesz működő vállalkozásod, miket kell mérlegelned mielőtt belevágsz? A vállalkozásindítás és működtetés mérföldköveit témakörökbe rendeztük, és számos érdekes és hasznos információt gyűjtöttünk össze, hogy okos döntést hozhass.

vállalkozástervezés

Mindennek az alapja az üzleti terv. Szükséged van egy stratégiára, hogy előre átgondold, mit szeretnél elérni, mik a jövőbeli céljaid, azt milyen eszközökkel, hogyan tudod elérni. Ahhoz, hogy el tudd döntetni, belevágsz-e, érdemes elemzéseket készítened a fogyasztói igényekről, a piacról és versenytársaidról. Ha megvan, hogy kinek, mit szeretnél eladni, akkor meg kell tervezned a működésedet, az értékesítésedet, és nem utolsósorban a pénzügyeket.

megnézem

vállalkozás-alapítás

Ha már eldöntötted, hogy elindítod a vállalkozásodat, akkor végig kell gondolnod, hogy melyik cégforma számodra legmegfelelőbb. Számításba kell venned, hogy, milyen mértékű felelősséget vállalsz a céged működése kapcsán, mekkora kezdeti tőkére van szükséged, valamint adózási formát is választanod kell, mely bizonyos cégformáknál előre meghatározott. Ha ezekkel a döntésekkel megvagy, akkor nincs más, mint az alapításhoz szükséges iratokat beszerezni és elindítani a cégbejegyzést.

megnézem

marketing és eladás

Az igazság pillanata akkor jön el, amikor meg kell nyerned az első vevőidet, hogy ezt követően az üzleti tervednek megfelelően minél többet eladjál a termékedből vagy szolgáltatásodból. A hatékony marketingmix ebben lehet segítségedre, de nem mindegy, hogy kinek, mit, milyen formában reklámozol.

megnézem

cégvezetés

Induló vállalkozásnál elkerülhetetlen, hogy a vállalkozásodat érintő ügyeket Te magad tartsd kézben, hiszen napi szinten számtalan döntést kell hoznod. Például Te döntesz arról, hogy saját vagy bérelt eszközeid legyenek, kockás füzetbe vezetsz fel mindent, vagy automatizálod, digitalizálod a folyamatokat, és Te választod ki kollégáidat, beszállítóidat is. Hacsak nem vagy polihisztor és időmilliomos, idővel érdemes felülvizsgálni, hogy milyen tevékenységeket tartasz meg magadnak, és melyek azok, amiket idővel delegálni tudsz, hogy arra koncentrálj, amihez a legjobban értesz.

megnézem

pénzügyek

A pénzügyekkel foglalkozni fontos dolog. A bevételek és kiadások megtervezése elengedhetetlen, ha a vállalkozásba fektetett munkád megtérülésére számítasz. Induláskor egy jó ideig a kiadások meghaladhatják a bevételeket, melyre megoldást kell találnod, de arra is fel kell készülnöd, ha egy ígéretes, új üzleti lehetőség finanszírozására nem áll rendelkezésedre elég saját forrás. Optimalizáld a kiadásaidat és maximáld a bevételeidet!

megnézem

webáruház indítás

Nincs ma dinamikusabban bővülő piac az e-kereskedelemnél, de garancia sincs arra, hogy mindenki sikeres lesz, aki webáruházat indít. Mielőtt belevágsz, érdemes átrágni a szükséges feltételeket és azokat az alapvető funkciókat, amiket egy webáruháznak tudnia kell ahhoz, hogy esélye legyen a sikeres működéshez.

megnézem

Te & a K&H rendezvényei & a vállalkozásod sikere!

Rendezvényeinken szakértő vendégeink támogatásával olyan kérdésekkel foglalkozunk érthetően, gyakorlatiasan, amik a Te vállalkozásindítással- és fejlesztéssel kapcsolatos kérdéseidre adnak választ! Gyere el aktuális eseményünkre és építs a támogatásunkkal sikeres vállalkozást!

megnézem