online beszerzési 1x1

Az internetes értékesítés és vásárlás ma már nem lutri, hanem kiforrott és megbízható megoldás akár az üzleti életben is, ezért érdemes megbarátkoznod a gondolattal, hogy erre építsd beszerzéseidet és eladásaidat is.

minden és mindenki online

Ma már szinte nincs is olyan hétköznapi használatú termék vagy szolgáltatás, melyet a különböző hazai vagy külföldi webshopok és online áruházak kínálatában ne lehetne elérni. Különösen igaz ez a sztenderdizált termékekre, alkatrészekre és alapanyagokra, amiket a vállalkozások jellemzően nagy tételben szereznek be, vagyis lényegében mindenre, amire neked, ha valamit gyártasz, vagy szolgáltatsz, szükséged lehet. Újrahasznosított papírdobozban akarod kínálni a hamburgert? Válassz a neten 1000 közül! Hajcsavaró kell minél olcsóbban? Nézd meg az Alibabán!

átalakuló bolti funkciók

Kényelem és ár tekintetében biztosan jobban jársz a netes beszerzéssel. Képzeld, sok közgazdász hiszi manapság, hogy a viszonylag gyors gazdasági növekedés mellett azért nincs komoly inflációs nyomás a világgazdaságban, mert a netes kereskedelem terjedése leszorítja az árakat. Mások úgy vélik, hogy a bolti beszerzés funkciója rövidesen teljesen átalakul, és hamarosan úgy tekintünk majd a közeli boltra, mint feláras szolgáltatásra, arra az esetre, ha elrontottuk volna a netes bevásárlásunk ütemezését, vagy kifelejtettünk volna belőle valamit.

eszközbeszerzés neten? ezekre figyelj!

Néhány dologra azért nem árt figyelni, ha a neten szerzel be eszközöket. A legfontosabb talán az, hogy ne tölts túl sok időt vele. A neten elképesztő árubőséggel szembesülsz, muszáj határozottnak lenned, ha nem akarsz többet foglalkozni a „Mit is rendeljek?”, „Kitől is rendeljek?” kérdéssel, mint amennyit érdemes. Tarts fejben viszonyítási pontokat: elsősorban a saját munkaidőd árát, hogy érezd, mennyi időt érdemes még a keresésre fordítanod; illetve néhány már ismert termékárat és paramétert, hogy nagy vonalakban gyorsan átlásd, mi is az az ár, aminél jobbat akarsz elérni.

Ha találtál jó forrást, ahonnan megbízható terméket kapsz, ragaszkodj hozzá, de meghatározott időközönként azért ellenőrizd, hogy nem kínálja-e valaki ugyanazt számottevően olcsóbban. Ha igen, nyugodtan írj rá a beszállítódra egy emailt, hogy itt és itt találtál jobb árat, adjanak engedményt. Kérésed valószínűleg meghallgatják, mert éppen ez a net erőssége: a mindennél élesebb verseny.

légy körültekintő!

A kellemetlenségek elkerülése érdekében az első vásárlásod előtt nézd meg a szállítási, fizetési, garanciális feltételeket is. Olvasd el a vevői értékeléseket a fórumon, kérj postán árkatalógust, vagy beszélj telefonon a cég valamely képviselőjével! Arra is ügyelj, hogy a cégek jellemzően csak a vásárláshoz szükséges személyes adataidat kérhetik el, azaz például a címet, telefonszámot és bankkártyaszámot. Ezeken túl azonban óvakodj egyéb személyes adataid megadásától, és vásárlás után egyből ellenőrizd számládon, hogy a termék árának megfelelő összeget vonták-e le!

+1 üzleti tipp!

Internetes beszerzéseidnél használj üzleti bankkártyát! Céges bankszámládhoz igényelj K&H vállalkozói Maestro bankkártyát, melyet belföldön és külföldön is biztonságosan használhatsz vásárlásra és készpénzfelvételre!