inspirálódj a sikeres vállalkozások történeteiből!

van megoldás a bővüléssel járó likviditási gondokra – így lépett szintet a KicsiZso

Mennyi pénzből lehet elindítani egy vállalkozást? Mi lehet a megoldás a vállalkozás fejlődésével járó likviditási gondokra? Mire jó a lízing és kinek éri meg? Többek között erről beszélgettünk az RTL Klub, „Az első millióm története” c. műsor legutóbbi epizódjából Horváth Zsolt KicsiZsoval, a KicsiZso reggeliző tulajdonosával.

 

 

A séf, étteremtulajdonos és smokerépítő kisvállalkozó 2016-ban indította el saját vállalkozását, a KicsiZso reggeliző és kávézót és készítette el az első bodrogsmoker off-set sütőt, amivel országszerte járta a rendezvényeket. Míg egy vállalkozás elindításához átlagosan 5 millió forintra van szükség, ő 4 millió forint kezdőtőkével indult, majd a reggeliző felújítása még további 2 millió forintot igényelt.

Amikor megháromszorozta forgalmát, a hirtelen bővülés likviditási gondot okozott, amihez tudatos pénzügyi tervezésre volt szükség.

A vállalkozás 2019-ben elnyerte a Cápák között üzleti showműsor K&H az innovációért különdíját és az ezzel együtt járó 1 millió forint értékű pénzügyi mentorprogramot. A program többek között abban is segítséget nyújtott Zsolt számára, hogy amikor teherautóra volt szüksége az egyre gyakoribb rendezvény kitelepülésekhez, akkor magabiztosan eldönthette, milyen pénzügyi konstrukcióval – hitellel vagy lízinggel, azon belül is milyen típusúval – szeretné megvásárolni az autót.

A vállalkozás növekedése azóta sem állt meg! KicsiZso ha tehetné, egy 20 millió forintos banki hitelből egy a jelenleginél kétszer nagyobb, GrandZso-t alakítana ki.

 

Az Első millióm történetének új évada szerda esténként látható az RTL Klubon. Kövessétek a portréműsort, hiszen lehet, hogy olyan tippek, tanácsok hangoznak el, amelyek a Te vállalkozásodat is inspirálják!