inspirálódj a sikeres vállalkozások történeteiből!

pénzügyi vakság helyett átlátható pénzügyi helyzet – így vált sikeressé a Cseppke

Hogyan lesz egy jó ötletből sikeres vállalkozás? És mi van a siker után? Az RTL Klubon, szerda esténként vetített Az első millióm története c. műsor legutóbbi epizódjában szereplő Cseppkével beszélgettünk a vállalkozás sikeréről és az ezzel együtt járó új kihívásokról. Mert a „nagy áttörés” után is van élet, amely a számos új lehetőség mellett, új kihívásokat is tartogat.

 

 

A Cseppke márkát két barátnő, Giret Fruzsina reklámszövegíró és Laár Györgyi jelmeztervező-grafikus alapította több mint 8 éve. A vállalkozás egyedi nyálkendők gyártásával indult, majd a kisgyermekek éjszakai altatására és kitakarózásának problémájára adtak két szempontból is innovatív megoldást. Magyarországon az elsők között vezették be a magas minőséget képviselő kamáslis tipegőhálózsákot, a Cseppke Tente applikáció létrehozásával pedig a ruhán lévő figurák megelevenednek, így az altatás folyamata igazi élmény a gyerekek számára.

A vállalkozás saját tőkéből indult, és a bevételt visszaforgatva tudtak lépésről lépésre egyre többet gyártani. Volt azonban egy olyan pillanat a növekedésben, amikor a megrendelések már meghaladták a gyártási kapacitást. Akkor egy pénzügyi tanácsadó segített nekik abban, hogy pontos képet kapjanak a bevételeikről és kiadásaikról. Ez tette lehetővé azt is, hogy 2020-ban sikeresen szerepeljenek a Cápák között műsorban, ahol a K&H az innovációért különdíjjal járó 1 millió forint értékű pénzügyi mentorprogram mellett az egyik cápát, TománSzabinát is megnyerték maguknak, aki 30 millió forint tőkebefektetéssel csatlakozott a Cseppkéhez.

A tudatosabb pénzügyi szemléletmód ahhoz is hozzásegítette a vállalkozást, hogy az online térből kilépve egy belvárosi baba-mama boltot nyithatott. Emellett a Cseppke nemzetközi terjeszkedése is elindult. Jelenleg Szlovákiában és Benelux államokban találkozhatnak az anyukák a termékekkel Toddiebag néven.

Az Első millióm történetének új évada szerda esténként látható az RTL Klubon. Kövessétek a portréműsort, hiszen lehet, hogy olyan tippek, tanácsok hangoznak el, amelyek a Te vállalkozásodat is inspirálják!