a K&H Cápák között különdíj jelöltje: a Healthy Cleaning

Seres Szilárd

 

A Healthy Cleaning egy elsősorban irodákban, de otthon is igénybe vehető takarító szolgáltatás, amelynek alapja egy különleges gép, a Hyla. A Hyla egy környezetbarát, energiatakarékos, vizes rendszerű takarítógép, amely nem használ vegyszert, csupán tiszta csapvizet. A takarítás során a gép a levegőt is tisztítja: 5 mikronig 100%-ban kiszűr minden por és allergén anyagot a levegőben. A vizes rendszernek köszönhetően a szűrőn keresztül nem kerülnek vissza a mikroporok a levegőbe, mint más porszívóknál, így az allergiás és asztmás betegek tünetmentesen élhetnek.

Szilárd először etikus hekkerként tanult, majd egy napelemgyártó céggel kísérletezgetett, de ez végül nem jött össze neki. Az élet úgy hozta, hogy Szilárd a takarítás és a tiszta levegő megszállottja lett, ezért találta ki a szolgáltatást, ami segít egészségesebben élni az embereknek, főként a munkahelyükön. Mostani vállalkozását 2016-ban indította, jelenleg pedig filozófiát és történelmet tanul az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, miközben januárban egy kiberbiztonsági céget is létrehozott.

 

A Hyla gép forgalmazása jelenleg a 22 éves vállalkozó édesapjának kezében van, de Szilárd a saját lábán akar megállni, ezért jelentkezett a műsorba. Véleménye szerint a jövő a tisztaságban és a tiszta levegőben rejlik. A Cápáktól kért befektetést, 24 millió forintot (15 százalék tulajdonrészért cserébe) Szilárd self-marketingre és a csapat bővítésére fordítaná.

  • miért a Healthy Cleaning az ötödik adás K&H Cápák között különdíj jelöltje?

Az irodai takarító szolgáltatás önmagában nem egy világmegváltó ötlet, de annak felismerése, hogy egy meglévő, sztenderd szolgáltatást úgyis lehet formálni, hogy annak olyan értéknövelt mellékterméke legyen, mely mindenki számára egy egészségesebb életteret biztosít, na, az egy igazi Z generációs megoldás! Szilárd kitűnő példája ennek a fiatal Z generációnak, hiszen digitális bennszülöttként, környezettudatos szemléletével, a technológiai fejlődés hétköznapi hasznosításával képes változást elindítani egy jobb és élhetőbb társadalom érdekében! Pénzügyi szempontból megfontolt döntést hozott, amikor induló vállalkozóként nem vállalta túl magát, és képes volt visszamondani a megnyert 22 millió négyzetméteres takarítói tendert. A tudatos pénzügyi tervezés folytatásával, az elnyert befektetéssel, és Moldován András tapasztalatával nem csak Szilárd lesz nyertese ennek az üzletnek, hanem azok az emberek is, akik a jövőben egy tisztább levegőjű irodában, hatékonyabban fognak dolgozni!

Gratulálunk Szilárdnak, hogy nyitottságával több értékteremtő tevékenységet is menedzsel fiatal vállalkozóként!