a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje:

PetWiseCare, Dr. Piller Pálma

Pálma nemrég végzett állatorvosként, így nála az állatok szeretete nem is kérdés. Még tanuló korában az iskola mellett kezdett el szitterkedni, amikor is bizalom épült ki a gazdik és közte, mivel állatorvoshallgatóként értett az állatokhoz és felismerte például amikor betegek voltak. Innen jött a vállalkozás ötlete, hogy létrehozzon egy állatszitter képző és közvetítő weboldalt.

A 2022-ben indult oldal jelenleg 60 szitterrel működik, nyolc hazai nagyvárosban. A szolgáltatással az állattartóknak szeretne segíteni, hogy egy nyaralás vagy akár csak egy mozi ideje alatt képzett és megbízható emberre hagyhassák a kedvencüket. Akár még akkor is, ha idősebb vagy valamilyen betegséggel küzdő kisállatról – kutyáról, macskáról vagy akár törpenyúlról – legyen szó. A PetWiseCare programban ugyanis csak az vehet részt, csak abból lehet szitter, aki sikeresen teljesíti az állatorvosok által tartott online képzés után a vizsgát.

Pálmának ez a vállalkozás a szívügye, a felelős állattartást szeretné népszerűsíteni és tudatosítani. Jövőbeni céljai között szerepel a mobilapplikáció fejlesztése, amivel a külföldi piacralépés is megvalósulhat. A PetWiseCare nem csak a cápáknak tetszett. A csapat a Start it @K&H, kifejezetten startupoknak szóló inkubátorprogramjában is részt vesz, ahol mentoráció, közösségi iroda és számos digitális szolgáltatás segíti a fejlődésüket.

 

 

miért a PetWiseCare a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj hetedik jelöltje a Cápák között 5. évadában?

Pálma állatszeretete és az iskolás évek alatti szitterkedés mára már vállalkozássá nőtte ki magát. Elhivatottságát mutatja, hogy a külföldi, jól fizető állatorvosi karrier helyett inkább itthon maradt, hogy minden idejét a vállalkozás fejlesztésének szentelhesse. Pálma tudása, állatorvosi végzettsége biztosítja a szakmai tudást, a most kapott tőkebefektetéssel és mentori hátérrel pedig a vállalkozás fejlődése és szintlépése is garantált.

mit kapnak a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltjei?

A PetWiseCare csapata az összes többi különdíj jelölttel együtt részt vehet egy két alkalomból álló K&H pénzügyi tervezés tréningen, ahol elsajátíthatják az üzleti és pénzügyi tervezés alapjait. Emellett esélyesek az 1 millió forint értékű pénzügyi mentorprogramra, melyet olyan eszközökre, mentorálásra fordíthatnak, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a vállalkozás szintlépéséhez.

Ismerd meg a Cápák között 5. évadának további, K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltjeit!