a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje:

Mittersisters, Mitter Anna Róza

Róza bőrdíszművesként végzett a MOME-n, így nem áll tőle távol a kreatívitás és az alkotás. Vállalkozását 2015-ben hozta létre, aminek keretében táskakészítő workshopokat tart. Eredetileg hárman kezdték, de mára már csak Rozi áll a Mittersisters márka mögött. Az ötlet onnan jött, hogy korábban rengeteg ruhát vásárolt, de ez nem volt összeegyeztethető a fenntartható gondolkodással. Ezért is kötelezte el magát a kézzel készített táskák mellett, így a workshopjain a drága gyártósoron készült táskák helyett mindenki egy neki tetsző, választható színű és stílusú egyedi táskát állíthat össze, valódi bőr felhasználásával.

A vállalkozás sikerét és egyediségét mutatja, hogy eddig 43 országból érkeztek hozzá vendégek, mivel a környező országokban nincs ehhez hasonló workshop.

Rozi ősszel szeretné megnyitni DIY Bar Budapest üzletét. Itt a saját bőr készletét és eszközeit felhasználva lehet részt venni egy videós in-person workshopon. A videókon ő avatná be a vendégeket a bőrdíszművesség fortélyaiba és mutatná be a táskakészítés folyamatát. Ennek köszönhetően a workshopokat továbbra is személyesen tudná csinálni, miközben a videós workshopokkal kibővíthetné az ügyfélkörét.

 

 

miért a Mittersisters a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj ötödik jelöltje a Cápák között 5. évadában?

Róza a példa arra, hogy az egyetemen tanultakból és a kreatív, alkotni vágyó énből hogyan lehet egy sikeres vállalkozást létrehozni. Mindehhez pedig párosul a fenntartható szemlélet, ami nem csak a jelent, de a jövőt is nagymértékben befolyásolja. A vállalkozás jövőbeli bővítésének ötlete fejben már meg van, de a gyakorlati részhez szükség van még némi tőkére és a szakértői háttérre. Ha ezek megvannak, a már most is 100%-os pozitív visszajelzés is garantálható.

mit kapnak a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltjei?

A Mittersisters az összes többi különdíj jelölttel együtt részt vehet egy két alkalomból álló K&H pénzügyi tervezés tréningen, ahol elsajátíthatja az üzleti és pénzügyi tervezés alapjait. Emellett esélyes az 1 millió forint értékű pénzügyi mentorprogramra, melyet olyan eszközökre, mentorálásra fordíthat, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a vállalkozás szintlépéséhez.

Ismerd meg a Cápák között 5. évadának további, K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltjeit!