inspirálódj a sikeres vállalkozások történeteiből!

milliárdos árbevétel néhány év alatt – a CleanUp így valósította meg minden vállalkozó álmát

Bár fokozatosan erősödik Magyarországon a vállalkozói kedv, de nem mindenkinek sikerül az, amit a CleanUp megvalósított: nyolc év alatt milliárdos árbevételt ért el. A siker nem jött magától, nagyon tudatos építkezés és pénzügyi tervezés eredménye. Az igazi fordulópontot a hirtelen növekedéskor hozott jó döntés jelentette. Először a CleanUp is az ilyenkor szokásos túlvállalás hibájába esett, de aztán eljött a felismerés, hogy a csapatban gondolkodás, a vezetői feladatok megosztása és a külső szakmai segítség megsokszorozhatja a hatékonyságot és sikerre viheti a céget.

 

 

A CleanUp sok magyar vállalkozó álmát valósította meg, hiszen nyolc év alatt milliárdos árbevételt ért el. A vállalkozás meglátta azt az ügyféligényt, hogy az irodaépületek minőségi takarítása nehézséget jelent a cégek számára. A már működő vállalkozás, az irodaszer értékesítés mellett ezért új területre lépett. A meglévő ügyféligény azonosítása mellett, ehhez komoly pénzügyi tervezés is kellett, hiszen a takarítási tevékenység kifejezetten munkaerőigényes, ráadásul egy árérzékeny piacról van szó.

A nagy lépést az jelentette, amikor a minőségi munka eredményeként a vállalkozás dinamikus növekedésbe kezdett. Ehhez azonban már külső segítségre, egy szakértő csapatra és pénzügyi partnerre is szükség volt. A fejlődést, azaz a megnövekedett megbízások teljesítését és a korszerű géppark beszerzését az tette lehetővé, hogy a külső finanszírozás folyamatos likviditási biztonságot nyújtott, ez pedig a partnerek és a dolgozók felé is a megbízhatóságot tükrözött.

Nemcsak az eddigi eredmények, de a cég jövőre vonatkozó tervei is ígéretesek: a meglévő ügyfelek minőségi kiszolgálása mellett a vállalkozás folyamatosan keresi az új, innovatív lehetőségeket. Így fogtak bele az irodai beléptetőrendszerek üzemeltetésébe és az ipari mosoda indításába is. Ezek a fejlesztések már minden esetben külső finanszírozás bevonásával történnek, de a cég továbbra is nagy hangsúlyt fektet a pénzügyi fegyelemre, hogy legyen olyan saját tartaléka, amihez bármikor hozzá tud nyúlni.

Az Első millióm történetének új évada szerda esténként látható az RTL Klubon. Kövessétek a portréműsort, hiszen lehet, hogy olyan tippek, tanácsok hangoznak el, amelyek a Te vállalkozásodat is inspirálják!