tanulj a Cápáktól: hogyan birkózzunk meg vállalkozóként a kudarccal?

Kíváncsi vagy, hogyan építik és működtetik eredményesen saját cégüket a Cápák? Lesd el a rutinos befektetők trükkjeit és fejleszd vállalkozásodat a sikeres üzletemberek tapasztalatai alapján!

Mi lesz, ha nem sikerül? Nincs olyan ember, akinek ne fordult volna már meg a fejében ez a gondolat. De belegondoltál már abba, hogy ténylegesen mi történik akkor, ha nem sikerül? Vajon tényleg olyan rettenetes dolog ez, mint képzeled? Mi az, amitől a legjobban tartasz? Sokszor a félelmeink legyőzéséhez elegendő szembe néznünk velük, hogy rájöjjünk, valóban okunk van-e tartani tőlük. Nincsen ez másképp vállalkozóként sem.

A vállalkozói lét természetes velejárója, hogy a sikerek mellett kudarcok is érnek minket. Sőt, sokszor érezhetjük azt, hogy ezek a negatív élmények vannak többségben. Ilyenkor két út áll előttünk: vagy abbahagyjuk és belekezdünk valami újba, vagy úgy döntünk, hogy a sikertelenségekből tanulva és erőt merítve okosabban, tapasztaltabban megyünk tovább.

A kudarcokkal való megbirkózás egy képesség, melyet el lehet sajátítani és el is kell, ha hosszú távon szeretnéd eredményesen működtetni a vállalkozásodat.

Balogh Péter, a Cápák között egyik befektetője exkluzív videó sorozatunk következő részében ahhoz ad tippeket, hogyan lehet ezt a képességet elsajátítani és a tanulságokat fókuszba helyezve építkezni a sikertelenségekből.