A cápa is csak ember - Moldován András, a szókimondó sertésmogul

Ha cápák közé merülünk, nem árt, ha többet tudunk róluk.

Az ország szinte minden részére kiterjedő sertés integráció, étteremlánc, állattenyésztési szoftver.

Moldován András véleményére és tapasztalataira érdemes odafigyelnie a jövő vállalkozóinak.

Gyakornokként dolgozott a Magyar Rádióban, volt ingatlanfejlesztő és brókerház tulajdonos, megszerezte a posztgraduális nemzetközi bankdiplomát, majd nekiállt birodalmat építeni.

2002-ben megalapította a Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft-t, amely eleinte mangalicatenyésztéssel foglalkozott, majd 10 év után áttért a fehér sertés hízlalásra. A kapolyi saját telep 5 000 férőhelyes, a 2016-ban indult integráció 40 000 állat egyidejű hízlalására alkalmas.

Időközben megszületett a Mangold, majd a több további márkanév, amelyek bekerültek a multinacionális élelmiszerhálózatokba is. A Mangold saját receptúrák alapján készített húsipari termékeket gyártatott. Időközben a cég a SteriClean Aqua kizárólagos forgalmazója lett, amit haszonállatokat érintő betegségek ellen hoztak létre.

És, hogy teljes legyen a kör, András létrehozta a Jack’s Burger étteremláncot, majd hallgatva az idők szavára, elindította állattenyésztési szoftver-cégét, az Animalsoft Kft.-t, amire nagyon büszke. A szoftver segítségével a nagyüzemi állattartó telepek működését, és az állatok fejlődését lehet nyomon követni.

Nem csupán a munkában sokoldalú, hanem szabadideje eltöltésében is. Manapság legnagyobb szenvedélye a fogathajtás és a lovaglás, de a főzésben sem ismer kompromisszumot, igazi ínyenc. A húsételek szerelmeseként a különleges alapanyagokból igényesen elkészített és szépen díszített ételeket szereti.

A Cápák között műsorában bemutatkozó vállalkozóktól is ugyanezt az igényességet várja el, és nem rejti véka alá véleményét.

Ma este is élvezhetjük szókimondó stílusát. Nézzük, ki üti meg nála a mércét!