A cápa is csak ember – Balogh Péter angyalbefektető

Ha cápák közé merülünk, nem árt, ha többet tudunk róluk.

A „Cápák között” műsor befektetőinek következő tagja, akit bemutatunk, Balogh Péter szoftveres vállalkozó-programozó-stratéga-dreamer-technológus. Amikor feleségével angyalbefektetőkké váltak, azt tűzték ki célul, hogy 10 év alatt hozzásegítenek a sikerhez 10 olyan csapatot, amely képes lesz 1000 embernek munkát adni. Ez már 10 ezer olyan ember, akik egy másfajta Magyarországot építenek.

Balogh Péter szenvedélye a számítógép, már 7 éves korában programozott, 19 évesen otthagyta az egyetemet és vállalkozást indított. Pár évre rá Finnországba költözött a Nokiához, ahol részt vett a WiFi technológia fejlesztésében. Néhány év múlva hazatért, hogy saját céget alapítson, első játékukkal már 1 millió dollárt keresve, amely 7 évig volt kategóriájában az év játéka. Ebből a cégből kiindulva, több más vállalattal közösen létrehozták az NNG-t (navigációs szoftver-gyártócég), amelynek legismertebb terméke az iGO navigációs rendszer. A harmadik évben már 40 millió euro árbevételt értek el. Annyira „rohantak”, hogy észre sem vették, amikor veszteségesekké váltak. Következett az újratervezés, az autóiparra fókuszálva. Rövidesen már 10 globális autógyárból 7 az NNG navigációját építette az autóiba, ezt követően 34 autógyárnak fejlesztettek. Világszerte nyitottak irodákat, és idővel több mint 100 országban már az ő szoftvereiket építették be. Számos díjjal ismerték el tevékenységüket.

2013-ban Péter eladta tulajdonrészét, majd 2015-ben végleg kiszállt az NNG-ből és feleségével, Balogh Mázi Máriával, azaz Majával, aki szintén programozó és projektmenedzser, létrehozták a Baconsult Inkubátort, hogy angyalbefektetőként segítsenek induló startupoknak. Maja mindemellett megalapította a DreamJo.bs Zrt-t, ami egy újgenerációs állásportál. A Baconsult jelenleg több, mint két tucat startupban tulajdonos, befektető és mentor.

Péter most a Cápák között műsorában kamatoztatja tapasztalatait, és támogatja az eredeti ötletekre épülő vállalkozásokat. Lássuk, mely ötletek keltik fel az érdeklődését!