A cápa is csak ember – Balogh Levente, az ásványvízkirály

Ha cápák közé merülünk, nem árt, ha többet tudunk róluk.

A „Cápák között” műsor befektetőinek következő tagja, akit bemutatunk, Balogh Levente, akinek édesapja már 6 éves korában megjósolta, hogy milliomos lesz.

Mára pedig valóban ott van a leggazdagabb magyarok listáján!

Balogh Levente édesapja, Balogh Sándor, az Olympos-TOP Kft. főágazat-vezetője és egyben a Márka üdítőital-család egyik megalkotója volt. 1989-ben alapította meg saját cégét, a Vitapress Kft-t, ahova fia is követte, miután elvégezte a Kertészeti Egyetem főiskolai karán az élelmiszer-tartósító technológusi szakot. Balogh Levente a családi vállalkozásban kereskedelemmel és marketinggel foglalkozott, méghozzá igen nagy sikerrel.

Ezek után úgy tűnhet, hogy egyenes pályát futott be, pedig volt idő, amikor még a Budapesti Honvéd profi cselgáncsozójaként ismerték, mint 18-szoros Kupagyőztes és Magyar Bajnok, 4 danos cselgáncsozót. Akkoriban még az is megfordult a fejében, hogy gazdag emberek testőre lesz, de azután inkább ő maga is gazdag lett…

Édesapjától 2003-ban 250 millió forintért megvette az akkor még 200 milliós veszteséggel működő ásványvíz üzletágat, amely főleg üditőitalokkal és dzsúzokkal foglalkozott.

Levente úgy döntött, hogy az ásványvíztermelésre összpontosít, kihasználva a Szentkirályon már működő forrást. Édesapja mindig is mondta, hogy ez a világ legjobb vize. Amin egykor csak nevettek, beigazolódott. A Szentkirályi ásványvíz 2004-ben elnyerte szénsavmentes kategóriában a világ legjobb ásványvizének járó „Aqua-Eauscar”-díjat, amelyet több mint 50 nemzetközi és hazai díj követett.

Levente azt is tudta, mikor kell társat keresni a céghez, terjeszkedni, vagy beruházni. 2015 tavaszán a cégcsoport beolvadt a Kékkúti Ásványvíz Zrt.-t is magába foglaló Central European Mineral Water Holdingba (CEMW), ő pedig a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke lett. Jelenleg évente 500 millió üveg ásványvizet ad el a cégcsoport, amelynek történetét „A Szentkirályi-titok” című könyvében örökítette meg az ásványvízkirály, aki nem ismer határokat. Ennek köszönhetően témánkba vág a záró fejezet, amikor a kishal - esetünkben nem is annyira kicsi, hiszen cápa – megette a nagyhalat, ugyanis tavaly Balogh Levente megszerezte a Pepsi érdekeltségeit, amit ő maga is szakmája csúcsaként értékelt.

 

Balogh Levente a Cápák között első adásban a  Nauty Lolliops nyalókáiba fektetett be 20 millió forintot, a második adásban pedig az alkoholos fagyi megalkotóinak, a 18+ and less tagjainak ajánlott 15 milliós támogatást és egy food truckot.

És hogy lesz-e még olyan vállalkozás vagy ötlet, ami felkelti az ásványvízkirály érdeklődését? Az RTL Klubon hétfőn esténként kiderül!