A cápa is csak ember – Apró Anna

Ha cápák közé merülünk, nem árt, ha többet tudunk róluk. A „Cápák között” üzleti show-műsor első adása során már kialakult bennünk egy kép a befektetőkről, most induló sorozatunkban azonban alaposabban is megismerhetjük őket.

Kezdjük mindjárt az egyetlen női taggal, Apró Annával, aki rácáfol a sztereotípiákra, mert egyszerre szép és okos is, ráadásul – ha már a pénzügyeknél tartunk – mindkét adottságát kamatoztatja.

Apró Annát 17 évesen a balatonfüredi Anna bál szépségkirálynőjének választották, de volt már aerobikbajnok és modell. Felsőfokú tanulmányait az ELTE jogi karán kezdte, majd tett egy kis kitérőt, modellként dolgozott Isztambulban, Sanghajban, Athénban, Tajpejben és Kuala Lumpurban. Tervezte, hogy idővel visszatér tanulmányaihoz, de a fordulatot végül egy tragikus esemény jelentette: kardiológus-üzletember édesapja korai halála után Anna több céget örökölt, amelyeket a mai napig édesanyjával közösen vezet. Időközben elvégezte az IBS-Business Management angol nyelvű szakát és a családi cégek irányítása mellett számos ötletet virágoztatott fel.

A családi vállalkozások közül az egészségügyi szolgáltató Cor-a Zrt. a legkiemelkedőbb. A kockázati tőkebefektetésekre szakosodott OXO csoport egyetlen női befektetőpartnereként és az OXO Holdings ügyvezetőjeként elsősorban korai stádiumú technológiai vállalkozások finanszírozásával, növekedésének és piaci terjeszkedésének felgyorsításával foglalkozik.

Zsűritagként is szerzett már tapasztalatokat, hiszen 2017 óta a Brain Bar Blastoff Startup versenyen választja ki társaival a 150 ezer eurós fődíjra leginkább érdemes céget a közel 100 jelentkezőből. Mosd pedig a Cápák között kapott helyet egyetlen nőként. Érdeklődésére leginkább azok számíthatnak, akik az egészségügy, a szépségápolás, a divat, a környezettudatosság, az innovatív design vagy a technológia területén hoznak valami új, eredeti és kreatív ötletet.

Az első adásban Anna egyetlen üzletet kötött: 10 millió forintos befektetést és egy 6 hónapos akcelerációs programban való részvételt ajánlott 10 százalékos tulajdonrészért Németh Franciskának, a Gyerekdokik applikáció ötletgazdájának.

És hogy a továbbiakban felkelti-e Anna érdeklődését bárki is? Az RTL Klubon hétfő esténként kiderül!