a K&H Cápák között különdíj jelöltje: a Budapest Makery

Lendvai Ádám és Thomann Bence

A Budapest Makery egy valódi Do It Yourself étterem, ahol a vendég saját maga készítheti el az ételt. Mint minden rendes étteremben, így a vendég itt is kap egy étlapot, amelyről saját ízlése szerint válogathat. Innentől kezdve azonban minden más lesz: az asztal egy indukciós főzőlappal ellátott pult, a kiválasztott étel hozzávalói pedig egy vágódeszkán, valamint kis tálkákban kimérve és előkészítve érkeznek egy tablet kíséretében, amin egy videó alkalmazás vezet végig az áhított étel elkészítésének lépésein. 

A 2016 óta működő innovatív vendéglátóhely Budapest belvárosában várja a főzés és evés szerelmeseit. A Budapest Makery-t Dr. Lendvai Ádám és Thomann Bence alapították közösen. Ádám, az étterem tulajdonosa, médiaművészként doktorált. Mindig is vonzották az innovatív ötletek, több projektje is volt már, leginkább streetfood és kulturális területen. Bence, az étterem ügyvezetője az elmúlt 9 évet a vendéglátásban töltötte, dolgozott itthon és külföldön egyaránt. Pályafutása során a szakmai ranglétrát teljesen végigjárta: sok ikonikus étteremben megfordult először alacsonyabb pozíciókban, majd vezetői szinten is.

Ádám és Bence elmondása szerint egy olyan közöségi helyet hoztak létre, ahol az ember nem csak élményeket gyűjt, hanem jól is tud lakni. „A Budapest Makery az együtt főzés kreatív közösségi élményét kínálja pároknak, családoknak, baráti társaságoknak, cégeknek és turistáknak egyaránt. Azért jöttünk el a Cápákhoz, mert úgy gondoljuk, az embereknek szükségük van nem csak Magyarországon, hanem egész Nyugat-Európában, hogy maradandó élményeket gyűjtsenek.”

  • miért a Budapest Makery a nyolcadik adás K&H Cápák között különdíj jelöltje?

A Budapest Makery az indulást követő 2. évben már profitot termel, sikeres üzlet és egyben kitűnő példa arra is, hogyan érdemes egy vállalkozást elindítani, és a kitűzött célokat rövid időn belül elérni.

Ádám és Bence külföldön szerzett tapasztalataikkal inspirálódva sikeresen felmérték és beazonosították azt a piaci rést, ahol újat tudtak nyújtani a hazai gasztro-fanoknak. A hagyományos vendéglátást unortodox módon forgatták fel, és olyan üzleti koncepciót dolgoztak ki, ahol minden divatos trend megtalálható, úgymint a DIY- csináld magad mozgalom, a közösségépítés, az élménynyújtás, és a digitális technika. A vendégek egy tökéletesen kidolgozott folyamatban vethetik be magukat az élményfőzésbe. A „csináld magad” étterem hatékony marketingstratégiájának köszönhetően, a teltházas működésben helyet kapnak a romantikus pároktól kezdve, a családi ünnepek, a csapatépítők, és külföldi turista csoportok szegmensei is. A Cápákat lenyűgözte a Budapest Makery teljesítménye, szerettek is volna a meglévő vállalkozásból részesedést kapni, ám ilyen ajánlat végül nem született Ádámék részéről, így a berlini üzlet megnyitását önerőből kell kigazdálkodniuk.

Gratulálunk Ádámnak és Bencének, a műsor kapcsán Cápát ugyan nem fogtak, de gasztroforradalmuknak tengernyi új vendéget nyertek!