a K&H Cápák között különdíj jelöltje: a N’iceroll

Böröcz Zsófi

 

A N’iceroll egy kis fagylaltműhely, aminek különlegessége abban rejlik, hogy a fagylaltot nem gombócokban, hanem – egy thai technika révén – tekercsben kapjuk. A formabontó fagyik egy körülbelül -30 fokos platnin tekerednek, frissen a vendégek szeme láttára. A fagyi teljes mértékben személyre szabható, hiszen a fagyi alaphoz bármilyen variációban lehet öntetet, szórást és gyümölcsöt kérni. Az isteni hűsítő kreációkban Zsófi azt tartja szem előtt, hogy a friss ízek domináljanak, ezért az önteteket házilag készíti, ahogy a fagyik tetejére kerülő szórásokat is, legyen szó a brownie-ról vagy akár a házi granoláról. A N’iceroll a gluténérzékenyek mellett a vegánokra is gondol, sőt, a Super Roll-ra keresztelt fagylaltok kókusztejjel készülnek, így a laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják.

Zsófi 10 éve dolgozik a gasztronómiában, szenvedélye a sütés-főzés, de soha nem tanult szakácsnak.  Szeret kísérletezgetni, hajtja a kalandvágy és az új dolgok kipróbálása. Imád utazni és közben ismeretlen tájak új ízeit megtapasztalni, amiket utána fel tud használni a főzésben és sütésben is.  A thai fagyival egy hazai gasztronómiai kiállításon találkozott először, ahol rögtön beleszeretett annak hangulatába és az elkészítési módjának különlegességébe. Az íze azonban borzalmas volt, így 3 hónapon keresztül munka után, otthon kísérletezte ki a tökéletes ízt.

„Hiszek abban, hogy az étel nem csak annyit jelent, hogy csillapítja az étvágyunkat, hanem egy komplett élmény is lehet. Az édességet mindenki szereti, de nem mindegy, hogy a pénzünkért csak egy kis nasit, vagy  egy teljeskörű, személyre szabott élményt kapunk. Véleményem szerint ehhez 3 nélkülözhetetlen összetevő kell: szenvedély, minőségi összetevők és olyan látvány, amitől összefut az ember szájában a nyál. A N’iceroll pontosan erről az élményről szól.”

Zsófi célja egy franchise hálózat létrehozása.

  • miért a N’iceroll a negyedik adás K&H Cápák között különdíj jelöltje?

Magyarországon a 2000-es évek elején kezdődött el a hazai gasztronómiai pezsgése, mely mára az egyik legdinamikusabban fejlődő piac. A hazai vállalkozásoknak ez számos lehetőséget, ugyanakkor kiélezett versenyt is jelent. Milyen termékkel, milyen vállalkozói értékek mellett lehet sikeresen utat törni fiatal vállalkozóként a gasztró piacon? Zsófi a műsorban hitelesen prezentálta, hogy a magas minőség és a gasztronómiai élménynyújtás volt a legfontosabb kritérium a N’iceroll létrehozásakor, melynek sikeréhez elengedhetetlen a kreativitás, a szakmai alázat és a kitartás. A 2 éve nyitott 18 négyzetméteres lipótvárosi üzlet működtetése még nem a profit halmozást szolgálja, sokkal inkább a tapasztalatgyűjtést, a termék fejlesztését, a fogyasztói szokások feltérképezését, a törzsvendégkör kialakítását. Ezen tapasztalatokból, valamint a cégvezetésben szerzett rutin, a pénzügyek tudatos menedzselése tette Őt olyannyira magabiztossá, hogy a termelő konyha kialakítása, valamint további 2 üzlet megnyitása céljából megmérettesse magát a Cápák előtt. Zsófi minden fiatal vállalkozó számára példa értékű, mert elszántsága, szakmai profizmusa, vállalkozói attitűdje garancia arra, hogy a termékében rejlő további kiaknázatlan lehetőségeket megvalósítsa.

Gratulálunk Zsófinak, akinek lehetősége van a Cápákkal együtt megvalósítani üzleti terveit, és ezzel hozzá járulni a hazai gasztronómia további minőségi fejlődéséhez is!