a K&H Cápák között különdíj jelöltje: a Tipton Szemművek

Tipton Zakariás

 

A Tipton Szemművek kézzel készített, prémium minőségű szemüvegeket gyárt, amelyek keretei bakelit lemezből, filmtekercsből és Nespresso kapszulákból készülnek. Az 1998 óta működő vállalkozás jelenleg 500 helyre exportál, mintaboltja és összeszerelőműhelye Budapesten található.

A magyar származású Tipton Zakariás először Amerikában kezdett szemüvegeket készíteni, majd 2001-ben Magyarországra költözött, és itt folytatta tevékenységét. Ahogy fejlődött a technológia, áttért a műanyag keretekre. Később megtalálta édesapja bakelit lemez gyűjteményét a pincében, amelyben egyből meglátta a fantáziát, így ezzel az anyaggal folytatta a gyártást. Több hírességnek is tervezett már keretet, többek között Elton John, Robbie Williams és Rihanna is viselt már Tipton szemüveget.

Zakariás eredetileg közgazdaságtant és számvitelt tanult, fiatalabb korában pedig édesapja asztalos műhelyében segédkezett sokat, de kifejezetten szemüveg készítést nem tanult. „Mindig is fontos volt számomra, hogy abból éljek, amit szeretek csinálni. Emiatt sokszor buktam és fiatalabb koromban anyagi gondjaim is voltak, de mindig hittem abban, hogy ebből sikeres üzlet lesz.”

Zakariás jelenleg egy franchise céget szeretne létrehozni, hogy Budapesten kívül Magyarország több pontján is legyen Tipton Szemművek.

  • miért a Tipton Szemművek a harmadik adás K&H Cápák között különdíj jelöltje?

A műsorban már többször elhangzott, hogy a Cápák nemcsak üzletet, hanem embert is választanak, mikor befektetnek. Pont az ember, az elhivatottság és az egyediség ragadta meg a K&H Cápák között különdíj zsűrijének figyelmét is, hiszen Zakariás maga a vállalkozása. Ő egy sikeres karakter, aki saját fejlesztésű termékére az egész életét rá tette, annak sikereivel és buktatóival együtt. Nagyon jó érzékkel építette fel vállalkozása értékeit, kollekciói különféle, környezettudatos, újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek, míg egyedi marketing stratégiájával olyan exkluzív vevőket nyert meg, akik közreműködésével nem maradhat el a világsiker sem.

Gratulálunk Zakariásnak, hogy a fiatalkori „amerikai álom”, a Magyarországon elnyert tőkebefektetéssel valósulhat meg!