a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje:

BALAZS KICKS, Pachert Balázs

Balázs a gimnáziumi évei elején kezdett el használt cipők értékesítésével foglalkozni. Először egy úgynevezett „campelésre” ment el, ahol rajta kívül rengeteg ember volt jelen, a bolt előtt a földön aludtak csak azért, hogy megvegyenek egy 100.000 ezer forintos cipőt. Ez megtetszett neki, így belépett több olyan csoportba, ahol használt márkás cipőket árulnak.

Majd egyre több cipőt adott el, amiket eleinte a nagymamájától kapott zsebpénzből vett meg. Ez a tevékenység mára vállalkozássá nőtte ki magát: 2021-ben alapította a cégét és létrehozott egy webshopot, 2022-ben pedig saját boltot is nyitott, ahol limitált kisszériás cipőket értékesít másodkézből. Az Instagramon és TikTokon már több mint 230 ezren követik.

A 20 éves fiú jövőbeli célja, hogy saját nevéből brand legyen, amelyre több vállalkozást, mint például ruha márkát vagy barber shopot, is fel tudna építeni.

miért a BALAZS KICKS a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj második jelöltje a Cápák között 5. évadában?

Balázs jó példa arra, hogy a zsebpénz tudatos elköltésével és egy kis kereskedői érzékkel már nagyon fiatalon el lehet jutni egy sikeres vállalkozás kiépítéséig. Balázs még nagyon fiatal és elmondása alapján eddig inkább sodródott az árral, mintsem tudatos döntéseket hozott volna. A jövőre nézve nagyon sok terve van, de úgy érzi, szüksége lenne egy mentorra, aki tapasztalatával a pénzügyek tudatos tervezésében is segítene neki.

mit kapnak a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltjei?

A BALAZS KICKS az összes többi különdíj jelölttel együtt részt vehet egy két alkalomból álló K&H pénzügyi tervezés tréningen, ahol elsajátíthatják az üzleti és pénzügyi tervezés alapjait. Emellett esélyesek az 1 millió forint értékű pénzügyi mentorprogramra, melyet olyan eszközökre, mentorálásra fordíthatnak, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a vállalkozás szintlépéséhez.

Ismerd meg a Cápák között 5. évadának további, K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltjeit!