Órákat spórolhatsz az automatizálható számlázási funkciókkal

Vállalkozóként az idő mindig szűk keresztmetszet.

A növekvő megrendelésekkel egyenes arányban pedig a kötelező adminisztráció is arányosan nőni fog. A legjobb, amit tehetsz, ha az időrabló feladatokat, amint csak tudod automatizálod. Ok, de mit lehet automatizálni? Sokkal többet, mint elsőre gondolnád.

Keresd az egyezést a folyamataidban

A legegyszerűbben úgy találhatod meg az automatizálásra váró feladatokat, ha lépésről lépésre sorra veszed, milyen teendőket intézel, naponta, hetente, havonta. Keresd ezek között az ismétlőket, amelyeket adott időszakonként változatlan formában el kell végezned. A teljesség igénye nélkül íme néhány példa:

Automatizáld a rendszeresen előforduló számláid kiállítását

A folyamatos teljesítést végző vállalkozások minden hónapban ugyanazt az összeget számlázzák ki ugyanazoknak a vevőknek. Tipikusan ilyen terület pl. a tanácsadás, a könyvelés, a marketing, az ügyvédi szolgáltatások, de bármi más is lehet.

Tudtad, hogy a rendszeresen előforduló számlák ismételt kiállítása a Billingóban automatizálható?

A Számlaismétlés funkcióval Te határozhatod meg, hogy melyik vevődnek, milyen gyakran állítson ki a rendszer számlákat. Egyedi változók adhatók meg a megjegyzés rovatban is, és azt is pontosan be tudod állítani, hogy melyik napon történjen a számlázás. Természetesen a rendszer a számlát ki is küldi helyetted.
Hány órát spórolhatnál a gyakran előforduló számlák automatizálásával?


 

Automatizáld a webshopod számlázását

Webshoptulajdonosként rengeteg feladatot kell egyszerre menedzselned. Ezek közül csak az egyik a számlázás. Minél több a megrendelés, annál több az ezzel járó feladat. Már napi néhány számla esetén is érdemes automatizálni a számlázást.

Tudtad, hogy éppen most jelent meg a Billingo világszínvonalú új API-ja, ami kezdő programozóknak sem okozhat gondot?

A Billingo megújult API-jával akár kezdő programozói tudással is összekötheted a Billingót a webshopoddal. Könnyen érthető, mindig aktuális adatokat tartalmaz, így a fejlesztő gyorsabban tud vele dolgozni, neked pedig nem kell heteket/hónapokat várni a fejlesztésre.

Számos webáruházhoz már saját fejlesztésű ingyenes pluginok is elérhetők a Billingóban. Az összekötést követően a megrendelés után a webshop szinkronizál a Billingo online számlázóval, majd a folyamat adott szakaszában elkészíti és e-mailben elküldi a számlát a vevőnek. Ez lehet a vásárlás pillanata vagy akár csomag összekészítésének időpontja is. API összekötéssel a számlázás emberi beavatkozás nélkül, teljesen automatikusan működhet.

Küldj akár többezer számlát néhány gombnyomással

Akkor is tudod automatizálni a számlázást, ha nincs webshopod, de több száz vagy akár ezer különböző vevőnek kell számláznod. Ha nincs olyan vállalatirányítási vagy CRM rendszered, amivel ezt automatizálni tudnád, akkor a tömeges számlafeltöltés lesz a legjobb megoldás.

Ehhez csak egy Excel táblázatban kell megadnod a számlák adatait. A fájlt néhány gombnyomással feltöltheted a szoftverbe. A rendszer automatikusan legenerálja a számlákat. Ha Billingón szeretnéd őket küldeni, a számlázó ki is küldi őket e-mailben.

Automatizáld a kintlévőségeid kezelését telefonhívások nélkül

Bármikor előfordulhat, hogy egy vevő elfeledkezik a számlád kifizetéséről, és a lejáratot követően neked kell jelezni. Ez nemcsak időrabló, de nagyon frusztráló is egyben, jobb megelőzni.

Gondoltad volna, hogy a Billingo online számlázóval automatizálhatod a fizetési felszólítások küldését is?

Akár minden egyes vevődhöz különböző értesítőket állíthatsz be, egyedileg határozhatod meg, hogy milyen gyakorisággal, milyen tartalmú emlékeztetőt kapjon a késedelmesen fizető. A tapasztalatunk szerint ezzel a módszerrel folyamatossá tehető a bevételek áramlása.

Automatizáld a NAV adatszolgáltatást is

2020. július 1-től bővül a NAV adatszolgáltatásra kötelezettek köre és minden belföldi adóalany részére kiállított számlát be kell küldeni az adóhatóságnak. A számlaadatokat a NAV Online Számla felületen lehet feltölteni, a Billingóval azonban automatizálható a folyamat.

A gyakorlatban a számla kiállításának pillanatában a Billingo ellenőrzi, hogy adatszolgáltatásra kötelezett-e a számla. Amennyiben igen, azonnal be is küldi azt. A beküldés sikeréről pedig rögtön visszajelzést is kapsz. Sikertelen beküldés esetén is jelez a rendszer és a hiba javítására is kapsz javaslatot.

Csupán ezzel a néhány funkcióval hetente több órányi értékes munkaidőt tehetsz szabaddá. Neked mennyit ér az időd?

Tartalompartnerünk: Billingo 

 

 
vissza