az ötletek újak, a Cápák a régiek

Három sikeres évaddal a háta mögött, a Cápák között üzleti showműsor 2022-ben új évaddal folytatódik, mi pedig ismét sok izgalmas céget ismerhetünk meg, akik a Cápáktól kapott befektetéssel és a K&H szakmai támogatásával új szintre emelhetik a vállalkozásukat. A Cápák személye a 4. évadban változatlan, és az éhségük sem csillapodott – nem lesz tehát egyszerű dolga a vállalkozóknak.

Pénztigrisek címmel éppen 20 éve, 2001-ben került először a tévéképernyőkre Japánban a műsor, amelyre az RTL Klubon futó, Cápák között üzleti show épül. Magyarországra 2019-ben érkezett meg a show, amiben a vállalkozók ötletük megvalósításához vagy cégük új szintre emeléséhez szeretnének befektetést kapni a Cápáktól, azaz a tőkebefektetőktől. Az üzleti show-ban eddig több tucat kis- és középvállalkozás, illetve startup talált üzleti mentort és lépett szintet a közel 1 milliárd forintnyi Cápáktól kapott befektetéssel.

A Cápák szerint a műsorban szereplő vállalkozások sokat fejlődtek a kezdetek óta: jóval felkészültebbek az alapvető vállalkozói-, illetve üzleti tervezéssel kapcsolatos ismeretek tekintetében. Elöljáróban az is elárulták, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján ezúttal óvatosabban fognak bánni a pénzükkel, a most következő évadban tehát minden eddiginél profibb szakmai felkészültségre lesz szüksége annak, aki befektetésre pályázik.

Röviden a Cápákról, akik a 4. évadban újra vadásznak az új ötletekre:

  • Tomán Szabina, a Tomán életmódprogram megalkotója, a magyarországi Toman Diet tulajdonosa. 28 üzlete van Magyarországon, Romániában és Ausztriában, 15 ezer embernek segített már módszerével új életet kezdeni.
  • Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország Kft. tulajdonos-elnöke, a PepsiCo termékek forgalmazója, a nemzetközi márkaépítés mestere. Befektetőként a legkülönbözőbb szektorban vannak érdekeltségei csaknem 2 milliárd forint értékben.
  • Balogh Péter, az egyik legsikeresebb hazai startup, az NNG alapítója, Magyarország legaktívabb angyal-befektetője, 2020-ban az Év befektetője díj nyertese. A startup közösség meghatározó tagja, csapatait nemcsak pénzzel segíti, hanem mentorálja is.
  • Lakatos István, a Bravogroup Holding társalapítója és vezérigazgatója. Folyamatosan új iparágakban terjeszkedik, ahol célja piacvezetővé válni és új tehetségeket felkarolni. Született csapatkapitány, aki a számokra épít.
  • Moldován András számos vállalat sikeres befektetője, évente 160 ezer sertést hizlal, a Jack’s Burger étteremlánc tulajdonosa. Lifestocker állattenyésztési szoftverét a hazai sertés- és baromfipiac számos jelentős szereplője használja.

Ha kíváncsi vagy, idén milyen ötletek tudják elnyerni a Cápák szívét, akkor ne felejtsd el 2022. január 2-tól, vasárnap esténként követni a műsort az RTL Klubon!

A műsorban szereplő vállalkozásokhoz hasonlóan Te is szeretnél szintet lépni a vállalkozásoddal vagy belevágni vállalkozói álmod megvalósításába?

Iratkozz fel e-tananyagainkra & vágj bele felkészülten a fejlődésbe!